Bryggeriet

 

Her kan andre bryggere i Hvidovre se hvad er ligger på lager, hvis der skal lånes: Klik


39. Søgaardbryg Slåen wit  2009 20 liter
(brygdag den 24. april 2009)

3 kg Pilsner malt
3 kg Hvede malt
75g Saaz i 60 min
19g Bitter appelsinskal i 15 min
12g koriander i 15 min
250g slåen i 60 min
Tilsat WLP320 American Hefeweizen den 24. april efter ca. 10 min afkøling med modstrømskøler.
Mæsketemp. 68 grader i 90 min
Gæringstemp. 17 grader i 2.5 uger
OG:1050 og pH under spargning ??
FG:1012
Alkohol:1050 - 1012 * 0132 = 5.0 vol%
Omstikning ikke foretaget
Flaskes den 11. maj og eftercarbonering med 6.8g sukker pr liter.
Drikkeklar (prøvesmagning) midt maj 2009
38. Søgaardbryg  2009 18 liter
(brygdag den 8. marts 2009)

3.3 kg Pilsner malt
2 kg Munic malt
300g Cara crystal
300g Biscuit maltt
130g dehusked Chokolade malt
500g Brown sugar
20g Cascade i 60 min
30g Cascade i 15 min
45g Cascade i 5 min
45g Cascade i 1 min
Tilsat WLP001 California ale den 8. marts efter ca. 10 min afkøling med modstrømskøler.
Mæsketemp. 68 grader i 120 min
Gæringstemp. 13 grader i 2.5 uger
OG:1060 og pH under spargning 5,6
FG:1015
Alkohol:1060 - 1010 * 0132 = 6.6 vol%
Omstikning ikke foretaget
Flaskes den 25. marts og regner med at restsukker (håber på at den kan gæres på flaske ned til 1010) kan gøre det ud for carbonering.
Drikkeklar (prøvesmagning) den 8. april 2009

37. Søgaardbryg  2008 ?? liter
(brygdag den 23. november 2008)

3 kg Pale Ale Malt
500g Havregryn
500g Cara crystal
1kg Rug malt
300g lys Chokolade malt
300g ristet korn
500g Hvedemalt
50g Cascade i 60 min
50g Cascade i 5 min
Tilsat Safale US-05 den 24. november efter afkøling natten over.
Mæsketemp. 68 grader i 150 min
Gæringstemp. 17 grader i ? uger
OG:10?? og pH under spargning 5,6
FG:10??
Alkohol:  ??? %
Omstikning den ?? 2008
Flaskes den ?? og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
Drikkeklar (prøvesmagning) den ???? 2008
36. Søgaardbryg  2008 20 liter
(brygdag den 16. november 2008)

4 kg Pale Ale Malt
500g sur malt
400g Cara crystal
30g Cascade i 60 min
20g Amarillo i 10 min
50 g Amarillo og cascade i 5 min
Tilsat WLP001 California ale den 17. november efter afkøling natten over.
Mæsketemp. 68 grader i 120 min
Gæringstemp. 17 grader i ? uger
OG:1050 og pH under spargning 5,6
FG:10??
Alkohol:  ??? %
Omstikning den ?? 2008
Flaskes den ?? og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
Drikkeklar (prøvesmagning) den ???? 2008

 

35. Søgaardbryg  2008 18 liter
(brygdag den 1. juni 2008)

5 kg Pale Ale Malt
500g Rug malt
75g Brewers Gold i 60 min
30g Amarillo i 5 min
20 g Amarillo i 1 min

Tilsat WLP005 British ale den 2. juni efter afkøling natten over.
Mæsketemp. 66 grader i 120 min
Gæringstemp. 20 grader i 3 uger
OG:1050 og pH under spargning 6,0
FG:1015
Alkohol:  4,6 %
Omstikning den 8. juni 2008
Flaskes den 8. juli og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
Drikkeklar (prøvesmagning) den ???? 2008

 

34. Søgaardbryg Stout 2008 18 liter (desværre infektion)
(brygdag den 31. maj 2008)

3 kg Pale Ale malt
500g Havregryn
500g Rug malt
500g Hvede malt
300g Chokolade malt
300g ristet malt
500g Cara Crystal
500g rørsukker
50g Perle 6.4 % i 60 min
50g Perle 6.4% tørhumlet i 2 uger
Tilsat WLP004 Irish Ale den 1. juni efter afkøling på natten over
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 20 grader i 3 uger
OG:1056 og pH under spargning 5,6
FG:1015
Alkohol: 5,4 %
Omstikning den 2008
Flaskes den ???? og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
På køl den ???? 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den ???? 2008


33. Søgaardbryg  American Perle Pale Ale 16 liter
(brygdag den 22. april 2008)
4 kg Pale Ale
1 kg Hvedemalt
300g Cara Crystal
500g Surmalt
30 g Perle humle i 60 min
20 g Perle humle i 10 min
50 g Perle humle i 5 min
Tilsat en WLP001 California Ale den 23. april 2008
Mæsketemp. 68 grader i 120 min
Omstikning den 1. maj 2008
Gæringstemp. 19 grader i 5 uger
OG:1050
FG:1012
Alkohol:  5 %
Flaskes den 29. maj og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
På køl den ?????? 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den ?????? 2008


32. Søgaardbryg  Pale Ale April 08 20 liter
(brygdag den 1. april 2008)
2 kg Pale Ale
2 kg Pilsner malt
500g Cara Crystal
1 kg havregryn
30 g Centennial humle i 60 min
25 g Centennial humle i 15 min
50 g Centennial humle i 5 min
Tilsat en pakke Safeale 04 den 2. april efter afkøling natten over
Mæsketemp. 64 grader i 120 min
Gæringstemp. 17 grader i 3 uger
OG:1045
FG:10
Alkohol:   %
Omstikning den 8. april 2008
Flaskes den 22. april og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
På køl den 19. maj 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den 24. maj 2008


31. Søgaardbryg English Brown Ale 2008 21 liter
(brygdag den 28. marts 2008)
4kg Pale Ale malt
1kg Cara Red
1kg Muncher Malt
100g Chokolade malt
500g sur malt
15g Centennial 8 % i 45 min
30g Centennial 8% i 5 min
Tilsat Safe Ale T-58 den 29. marts efter afkøling natten over
Mæsketemp. 64 grader i 120 min
Gæringstemp. 17 grader i 3 uger
OG:1055
FG:10
Alkohol:   %
Omstikning den 4. april 2008
Flaskes den 22. april og eftercarboneres med 6.5 g rørsukker pr liter.
På køl den 19. maj 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den 24. maj 2008


30. Søgaardbryg Oatmeal Stout 2008 15 liter
(brygdag den 9. marts 2008)
4kg Pale Ale malt
200g Cara Crystal
400g Roasted Barley
130g Chokolade malt
150g sur malt
500g Havregryn
500g sukker
40g Centennial 10% i 60 min
60g Fuggles 6.8% i 5 min
Tilsat WLP005 British Ale den 10. marts efter afkøling natten over
Mæsketemp. 64 grader i 90 min
Gæringstemp. 16 grader i 3 uger
OG:1061
FG:1012
Alkohol:  6.5 %
Omstikning den 16. marts 2008
Flaskes den 29. marts og eftercarboneres med 6.25 g rørsukker pr liter.
På køl den 12. maj 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den 24. maj 2008


29. Søgaardbryg International lager 2008 19 liter
(brygdag den 8. marts 2008)
5kg Pilsner malt
300g Cara Pils
500g Sur malt
70g Fuggles 6.8% i 60 min
30g Fuggles 6.8% i 5 min
Tilsat to pakker Safeale 0-23 den 9. marts efter afkøling natten over
Mæsketemp. 64 grader i 90 min
Gæringstemp. 16 grader i 3 uger
OG:1050
FG:1012
Alkohol:  5 %
Omstikning den 16. marts 2008
Flaskes den 29. marts og eftercarboneres med 6.25 g rørsukker pr liter.
På køl den 12. maj 2008
Drikkeklar (prøvesmagning) den 24. maj 2008

 

28. Søgaardbryg  Jule Brown Ale 18 liter
(brygdag den 9. november 2007)
5000 g Maris Otter
100g Chokolademalt
1000g Cara Crystal
Resterne fra humlingen i bryg 27 i 60 min
10g stjerneanis i 10 min
20g tørrede øko appelsinskaller 10 min
20 g Strisserspalt 1,8% humle i 5 min
Tilsat en pakke Safeale 0-33 den 10. november efter afkøling natten over
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 19 grader i 2 uger
OG:1058
FG:1010
Alkohol:  6.4 %
Omstikning den 16. november 2007
Flaskes den 30. november og eftercarboneres med 110 g rørsukker.
På køl den 14. december 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 21. december 2007

 

27. Søgaardbryg  Indian Brown Ale 17 liter
(brygdag den 9. november 2007)
5250 g Maris Otter
750g Hvedemalt
1000g Cara Crystal
15 g Centennial humle i 50 min
20 g Centennial humle i 20 min
45g Centennial humle i 10 min
50 g Strisserspalt 1,8% humle i 5 min
Tilsat en pakke Safeale 04 den 10. november efter afkøling natten over
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 19 grader i 2 uger
OG:1054
FG:1010
Alkohol:  5.9 %
Omstikning den 16. november 2007
Flaskes den 30. november og eftercarboneres med 100 g rørsukker.
På køl den 14. december 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 21. december 2007

 

26. Søgaardbryg  Ale 16 liter
(brygdag den 29. sep. 2007)
5 kg Maris Otter
1 kg Hvedemalt
300g Cara Crystal
50 g Cascade humle i 60 min
20 g Cascade humle i 15 min
70 g Cascade humle i 5 min
Tilsat en pakke Safeale 04 den 30. september efter afkøling natten over
Mæsketemp. 70 grader i 90 min
Gæringstemp. 19 grader i 2 uger
OG:1050
FG:1010
Alkohol:  5.3 %
Omstikning den 6. oktober 2007
Flaskes den 16. oktober og eftercarboneres med 100 g rørsukker.
På køl den 30. oktober 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 6. november 2007


25. Søgaardbryg  Indian Brown Ale 15 liter
(brygdag den 29. juni 2007)
4 kg Pale ale
500 g Havregryn
500 g Rug
50 g Cascade humle i 60 min
30 g Cascade humle i 30 min
10 g Cascade humle i 10 min
50 g Cascade humle i 5 min
Tilsat en pakke British Ale II 1335 den 30. juni efter afkøling natten over
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 19 grader i 2 uger
OG:10
FG:10
Alkohol:  %
Omstikning den 6. juli 2007
Flaskes den 15. juli og eftercarboneres med 90 g rørsukker.
På køl den 29. juli 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 5. august 2007



24. Søgaardbryg  Indian Rug Ale 18 liter
(brygdag den 29. juni 2007)
5 kg Pale ale
500 g Havregryn
500 g Rug
50 g Pioneer humle i 60 min
30 g Pioneer humle i 30 min
10 g Pioneer humle i 10 min
70 g Cascade humle i 5 min
Tilsat en pakke American Ale 1272 den 30. juni efter afkøling natten over
Mæsketemp. 67 grader i 180 min
Gæringstemp. 19 grader i 2 uger
OG:1052
FG:10
Alkohol:  %
Omstikning den 6. juli 2007
Flaskes den 15. juli og eftercarboneres med 110 g rørsukker.
På køl den 29. juli 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 5. august 2007


23. Søgaardbryg  Indian Pale Ale 15 liter
(brygdag den 13. juni 2007)
4 kg Marris Otter
1 kg Hvede
600 g Cara Crystal
50 g Cascade humle i 60 min
20 g Cascade humle i 15 min
70 g Cascade humle i 5 min
Efterhumles med 60 g Cascade humle 1 uge
Tilsat en pakke Belgian Ale Yeast Blend WLP575 den 14. juni efter afkøling natten over
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 19 grader i 3 uger
OG:1054
FG:1016
Alkohol: 5 %
Omstikning den 21. juni 2007
Flaskes den 27. juni og eftercarboneres med 90 g rørsukker.
På køl den 11. juli 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 20. juli 2007

 

22. Søgaardbryg  Indian Pale Ale 12 liter
(brygdag den 28. maj 2007)
2.5 kg Marris Otter
1 kg Hvede
300 g Cara Crystal
25 g Cascade humle i 60 min
10 g Cascade humle i 20 min
35 g Cascade humle i 5 min
Efterhumles med 30 g Cascade humle 2 uger
Tilsat en halv pakke Belgian Golden Ale WLP570
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 20 grader i 3 uger
OG:1042
FG:10??
Alkohol %: ca. 4
Omstikning den 4. juni 2007
Flaske den 18. juni og eftercarboneres med 65 g sukker
På køl den 2. juli 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 12. juli 2007


21. Søgaardbryg  HvedeAle 12 liter
(brygdag den 28. maj 2007)
2.5 kg Pale Ale
1 kg Hvede
300 g Cara Crystal
25 g Cascade humle i 60 min
10 g Cascade humle i 15 min
35 g Cascade humle i 5 min
Efterhumles med 30 g Cascade humle 2 uger
Tilsat en halv pakke Belgian Golden Ale WLP570
Mæsketemp. 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 20 grader i 3 uger
OG:1048
FG:10??
Alkohol %: ca. 5
Omstikning den 4. juni 2007
Flaske den 18. juni og eftercarboneres med 65 g sukker
På køl den 2. juli 2007
Drikkeklar (prøvesmagning) den 12. juli 2007

 

20. Søgaardbryg  PaleAleRug 2 10 liter
(brygdag den 19. maj 2007)
2.5 kg Pale Ale
500 g Rug
200 g Havregryn
300 g Cara Crystal
30 g Cascade i 60 min
10 g Cascade i 30 min
20 g Cascade i 5 min
Tørhumles med 50 g Cascade i 14 dage
5 g Irish Moss i 10 min
En halv pakke gær S-04
Mæsketemp. 67 grader i 180 min
Gæringstemp. 19 grader i 3 uger
OG:1050
FG: 10??
Alkohol %: ??
Omstikning den 27. maj 2007
Flaskes den 10. juni og eftercarboneres med 6 g sukker pr liter
På køl den 24. juni
Drikkeklar (prøvesmagning) den 4. juli 2007

 

19. IvanPA #3
(brygdag den 19. maj 2007)
Amber ekstrakt
20 g Cascade i 60 min
15 g Cascade i 30 min
15 g Cascade i 5 min
Tørhumles med 50 g Cascade i 7 dage
Gær S-04
Gæringstemp. ? grader i ?? uger
OG:1054
FG: 10
Alkohol %: 
Omstikning den  2007
Flaskes den  og eftercarboneres med  g sukker pr flaske (½ liter)
På køl den 
Drikkeklar (prøvesmagning) den  2007



18. Søgaardbryg 
PaleAleRug 17 liter
(brygdag den 13. april 2007)
5 kg Pale Ale
500 g Rug
500 g Havregryn
60 g Crystal i 50 min
40 g Crystal i 20 min
10 g Amarillo i 10 min
30 g Amarillo i 5 min
Tørhumles med 60 g Amarillo i ?? dage
10 g Irish Moss i 10 min
Gær S-04 startet en halv dag i forvejen
Mæsketemp. 70- 67 grader i 120 min
Gæringstemp. 19 grader i ?? uger
OG:1065
FG: 1014
Alkohol %: 6.7
Omstikning den 21. april 2007
Flaskes den 29. april og eftercarboneres med 6 g sukker pr flaske (½ liter)
På køl den 13. maj
Drikkeklar (prøvesmagning) den 27. maj 2007


17. Søgaardbryg Sommerhvede 11 liter
(brygdag den 26. marts 2007)
2.5 kg Pale Ale
1 kg Hvede
300 g Muncher
50 g Styring Goldings
15 g i 60 min
10 g i 15 min
10 g i 5 min
Efterhumles med 35 g humle
5 g Irish Moss i 10 min
Tilsat en halv pakke gær S-04
Mæsketemp. 67 grader i 105 min
Gæringstemp. 17 grader i 2 uger
OG:1060
FG:1012
Alkohol %: 6.3
Omstikning den 31. marts 2007
Flaske den 7. april og eftercarboneres med 100 g sukker
På køl den 21. april
Drikkeklar (prøvesmagning) den 29. april


16. Porse Ale 12 liter
(brygdag den 25. marts 2007)
2.5 kg Pale Ale
1 kg Cara Red
200 g Muncher
40 g First Gold
10 g i 60 min
15 g i 15 min
15 g i 5 min
Efterhumles med 20 g Porse
5 g Irish Moss i 10 min
Tilsat en halv pakke gær S-04
Mæsketemp. 70 grader i 90 min
Gæringstemp. 17 grader i 2 uger
OG: 1056
FG: 1025
Alkohol %: 4
Omstikning den 31. marts
Flaske den 7. april og eftercarboneres med 80 g sukker
På køl den 21. april
Drikkeklar (prøvesmagning) den 28. april


15: IvanPA 2   28 liter
(brygdag den 2. marts 2007)
3 kg Bulldog lys ekstrakt fra vin og øl hobby
100 g Cascade humle
20 g i 45 min
20 g i 15 min
20 g i 5 min
20 g efterhumles den sidste uge inden flaskepåfyldning
Gæringstemperatur: 16 grader
OG: ?
FG: ?
Alkohol % ?
Omstikning den 12. marts 2007
Flaskepåfyldning den 17. marts 2007
Eftercarbonering med 180 g sukker i 500 ml
På køl den 31. marts 2007
Drikkeklar midt april - maj 2007 og 6 mdr. frem
(ok, men lidt tynd i smagen)


14: VUC bryg hold 1265
(brygdag den 24. januar 2007)
5 kg Pale ale
50 g Chokolade malt
1 kg Cara Crystal
Mæskning med 15 liter ved 67-68 grader (77 grader vand) i 100 min.
Spargning i 30 min
25 g Cascade humle (45 min)
25 g Cascade humle (10 min)
30 g Cascade humle (5 min)
10 g Irish Moss (10 min)
Gæringstemp: 19 grader
Alc % 
Omstikning den 01.02.07
Eftergæring med 130 g sukker
Flaskepåfyldning den 07.02.07
På køl den 21.02.07
Drikkeklar til marts 07.
(smager lidt for meget af gær formentlig pga. høj gæringstemp, mangler lidt kulsyre)



13: IvanPA
Der brygges på 3 kg bulldog amber ekstrakt fra Vin og Øl hobby
Der anvendes i alt 100 g Cascade humle
Brygget opdeles i 2 og der efterhumles i den ene halvdel

Noget gik galt med karboneringen, men både farve, duft og smag var MEGET spændende. 
Skal absolut prøves igen, hvor gæringen skal styres lidt tættere



12: Søgaardbryg Pom Ale
(brygdag den 23. april 2006)
5 kg Pale ale
190 g Maris Otter
50 g Chokolade malt
530 g Cara Münic
1 kg Cara Crystal
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
30 g Tettnager humle (60 min)
30 g Tettnager humle (30 min)
20 g Tettnager humle (5 min)
10 g Irish Moss (15 min)
Brygget deles op i to portioner
Denne del af brygget tilsættes 15 g bitter appelsinskal (15 min)
Gæringstemp: 19 grader
OG:1065
FG: 1018
Alc % 6.2
Mæskningseffektivitet: 75 %

Omstikning den 01.05.06
Eftergæring med 65 g sukker
Flaskepåfyldning den 05.05.06
På køl den 17.05.06
Drikkeklar til juli 06.


11: Søgaardbryg IPA 2006
(brygdag den 23. april 2006)
5 kg Pale ale
190 g Maris Otter
50 g Chokolade malt
530 g Cara Münic
1 kg Cara Crystal
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
30 g Tettnager humle (60 min)
30 g Tettnager humle (30 min)
20 g Tettnager humle (5 min)
10 g Irish Moss (15 min)
Brygget deles op i to portioner
Denne del af brygget efterhumles i en uge med 16 g Fuggles 
humle den 30.04.06 - 05.05.06
Gæringstemp: 19 grader
OG:1065
FG:1018
Alc %  6.2
Mæskningseffektivitet: 75 %
Omstikning den 30.04.06
Eftergæring med 65 g sukker
Flaskepåfyldning den 05.05.06
På køl den 17.05.06
Drikkeklar til juli 06.




10: Søgaardbryg Belgisk Jule Ale på 11 liter 
(brygdag den 22. Oktober 2005)
5 kg Pale ale
400 g Maris Otter
100 g Chokolade malt
500 g Cara Crystal
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
Blanding af humle anvendes (50 g Saaz, 30 g Fuggles)
30 g humleblanding (60 min)
30 g humleblanding (30 min)
20 g humleblanding (5 min)
10 g Irish Moss (15 min)
Brygget deles op i to portioner
Denne del af brygget tilsættes 15 g bitter appelsinskal (15 min)
Gæringstemp: 19 grader
OG:1060
FG: 1008
Alc % 7
Omstikning den 29.10.05
Eftergæring med 65 g sukker
Flaskepåfyldning den 05.11.05
På køl den 19.11.05
Drikkes til jul 05.


09: Søgaardbryg Brown Ale på 9 liter 
(brygdag den 22. Oktober 2005)
5 kg Pale ale
400 g Maris Otter
100 g Chokolade malt
500 g Cara Crystal
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
Blanding af humle anvendes (50 g Saaz, 30 g Fuggles)
30 g humleblanding (60 min)
30 g humleblanding (30 min)
20 g humleblanding (5 min)
10 g Irish Moss (15 min)
Brygget deles op i to portioner
Gæringstemp: 19 grader
OG:1050
FG:1010
Alc % 5.3
Omstikning den 29.10.05
Eftergæring med 65 g sukker
Flaskepåfyldning den 05.11.05
På køl den 19.11.05
Drikkes til jul 05


08: Søgaardbryg IPA ekstra på 10 liter 
(brygdag den 12. juni 2005)
5 kg Maris Otter malt
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
48 g Cascade (60 min)
24 g Saaz (30 min)
32 g Cascade (15 min)
24 g Fuggles (5 min)
Brygget opdeles i to portioner
Efter humling med 15 g Fuggles og 7 g Hallertau fra den 19.06.05 - 26.06.05
Eftergæring med 60 g sukker
Flaskepåfyldning den 26.06.05
OG 1065 
Blev meget humlet og skulle have brugt humleposer til efterhumling så jeg var sluppet for at øllet brusede over når de blev åbnet fordi der var små stykker humle blade i øllet.


07: Søgaardbryg IPA Pors på 10 liter
(brygdag den 12. juni 2005)
5 kg Maris Otter malt
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
48 g Cascade (60 min)
24 g Saaz (30 min)
32 g Cascade (15 min)
24 g Fuggles (5 min)
Brygget opdeles i to portioner
Mosepors (22 g) tilsættes fra den 19.06.05 - 26.06.05
Eftergæring med 60 g sukker
Flaskepåfyldning den 26.06.05
OG 1065 
God, men en smule for bitter. Porsen giver en spændende smag og den drikkes stadig gladelig i november.


06: Søgaardbryg Brown ale på 22 liter
Opskriften er desværre blevet væk. Øllet blev smidt ud fordi jeg skulle forsøge mig med at lave et hjemmelavet fad af en dunk. Ventilen til at vedligeholde overtrykket kunne ikke holde tæt.


05: Søgaardbryg Tjekkisk pilsner på 22 liter 
(brygdag den 12. januar 2005)
5 kg Pilsnermalt (3 EBC)
300 g Cara Crystal (120 EBC)
300 g Amber (60 EBC)
400 g Maris Otter
100 g Saaz humle
30 g blandingshumle fra sidste bryg
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 120 min.
Spargning i 30 min
50 g Saaz og 30 g blanding (90 min)
20 g Saaz (15 min)
30 g Saaz (5 min)
120 g sukker til eftergæring
(Havde problemer med at få gæring igang ved den lave temp. i mit køleskab. Derfor stod den for længe og kom derfor til at smage meget af gær. God kulsyre)


04: Søgaardbryg Pale Ale på 13 liter
(brygdag den 18. november 2004)
4.5 kg Pale Ale malt
500 g Cara Hell malt
150 g Cara Crystal malt
500 g Amber malt
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 90 min.
Spargning i 30 min.
Blanding af humle anvendes (30 g Saaz, 40 g Cascade, 30 g Tentager)
40 g humleblanding (60 min)
40 g humleblanding (30 min)
20 g humleblanding (5 min)
OG: 1040 FG: 1018
Safeale S-04 gær
Bryg deles op i to portioner og der tilsættes 60 g sukker til hver.
(Rigtig god ale, flot farve, god humle, og tilpas kulsyre)


03: Søgaardbryg Pale Ale Slåen på 13 liter 
(brygdag den 18. november 2004)
4.5 kg Pale Ale malt
500 g Cara Hell malt
150 g Cara Crystal malt
500 g Amber malt
Mæskning ved 67-68 grader (77 grader vand) i 90 min.
Spargning i 30 min.
Blanding af humle anvendes (30 g Saaz, 40 g Cascade, 30 g Tentager)
40 g humleblanding (60 min)
40 g humleblanding (30 min)
20 g humleblanding (5 min)
OG: 1040 FG: 1018
Safeale S-04 gær
Bryg deles op i to portioner og der tilsættes 60 g sukker til hver.
Der tilsættes Slåenbær.
(Smager meget som ufærdigt vin)  


02: Min første Belgiske Wit på 20 liter 
(brygdag den 07. oktober 2004)
4 kg hvede ekstrakt
36 g Cascade humle (60 min)
12 g koriander (15 min)
15 g bitter appelsinskal (15 min)
Belgien Wit 3944 gær
Eftergæret på 150 g sukker
Opskrift fra Brygladen
(smager fortrinligt, men har for meget kulsyre)


01: Min første IPA på 20 liter 
(brygdag den 13. august 2004)
4 kg hvede ekstrakt
300 g Cara crystal (30 min v. 67 grader)
100 g Cascade humle (60 g i 30 min, 20 g i 15 min og 20 g i 10 min efter slukning)
15 g Irish Moss
Safeale S-04 gær
Opskrift fra Brygladen
(smager rigtig godt, lidt for lidt kulsyre)